Als je kiest voor het opnieuw laten bestraten van je oprit of je tuin dan is het natuurlijk goed om te ontdekken wat de kosten hiervan zijn. Ten eerste zal je te maken hebben met de kosten van de materialen. Je zult het zand moeten betalen voor het ophogen van de oprit en ook de stenen waar je voor kiest. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de kosten van de stratenmaker. Het uurloon zal bepalen wat je in totaal moet betalen voor de complete klus.

Wat is het stratenmaker uurloon?

Het uurloon van een stratenmaker ligt op dit moment tussen de €30 euro en de €40 euro. Soms is het meer en soms is het minder. Het ligt er vaak aan hoe complex het leggen van de stenen is en hoe slecht de oprit eraan toe is.

Een snelle berekening

Als je snel een grove berekening wilt maken van de totale uurloon kosten dan kun je het beste het aantal vierkante meters vermenigvuldigen met €10 euro tot €20 euro. Je hebt dan een goede indicatie van de kosten. Natuurlijk zijn er hiernaast ook nog kosten voor het materiaal en eventueel voorrijkosten. Deze laatste zijn er echter niet altijd.

De exacte kosten voor je bestrating

Als je de tuintegels mooi in de tuin wilt hebben dan is het slim om te kiezen voor een professionele stratenmaker. Het lijkt vaak gemakkelijk om tuintegels te leggen. Het is echter vaak moeilijker dan gedacht. Om het exacte stratenmaker uurloon te weten is het goed om offertes op te vragen. Vergelijk vrijblijvend de tarieven van verschillende stratenmakers door offertes aan te vragen.