Een van de onderdelen van de tuin is natuurlijk de tuinbestrating. Het is belangrijk om te ontdekken hoe mooi een tuin kan worden met de juiste bestrating. Naast het esthetische aspect is het natuurlijk ook praktisch om bestrating te hebben. Op die manier kun je lekker op het terras zitten, naar de schuur lopen, naar achteren in de tuin lopen of naar een andere plek in de tuin. Ook met de fiets is het vaak praktisch om een goede tuinbestrating te hebben. De vraag is vaak hoe je dit het beste kunt aanleggen. Of is het misschien beter om het te laten doen?

De tuin laten bestraten is vakwerk!

Als je zelf niet zo handig bent of weinig tijd hebt dan is het slim om de tuinbestrating over te laten aan een professional. Een vakman weet precies hoe hij (of zij) de tuinbestrating moet aanleggen. Hij weet hoeveel grond er weggehaald moet worden en hoeveel geel zand erop moet komen. Ook is het zo dat de tuinman of bestrater de tuinbestrating zo aanlegt dat er geen plassen ontstaan en dat het water mooi wegloopt naar een centrale plek, waar de afvoer is.

Inspiratie

Het is natuurlijk goed om te weten dat er vele verschillende soorten tuinbestrating zijn. Een goede tuinbestrating kan uit tal van verschillende soorten stenen, hout of andere materialen bestaan. Natuurlijk is een combinatie van materialen ook zeer goed mogelijk.

Wat kost een goede tuinbestrating?

Een goede tuinbestrating laten aanleggen zal tussen de €35 euro en de €45 euro per uur kosten. Dit is puur het laten leggen van de tuinbestrating en exclusief de materiaalkosten. Deze kun je zo goedkoop en zo duur als je wilt maken. Het is altijd slim om te kijken of je de materialen en het werk door een partij kunt laten uitvoeren om zo een betere deal te krijgen. Vraag meerdere offertes aan om de kosten te kunnen vergelijken.

Wil je de mogelijkheden bespreken?

Als je de tuintegels mooi in de tuin wilt hebben dan is het slim om te kiezen voor een professionele stratenmaker. Het lijkt vaak gemakkelijk om tuintegels te leggen. Het is echter vaak moeilijker dan gedacht. Vergelijk vrijblijvend de tarieven van stratenmakers in jouw regio door offertes aan te vragen.