Als je het over de mogelijkheden van tuinbestrating hebt dan heb je eigenlijk een onbeperkt aantal opties. Het is goed om te zien wat er kan en hoe je volop kunt genieten van nieuwe tuinbestrating.

Inspiratie

Er zijn verschillende manieren om inspiratie op te doen. Je kunt naar een van de verschillende televisieprogramma’s voor tuinieren kijken. Daarnaast kun je magazines kopen en bij familie en vrienden kijken hoe ze de tuinbestrating hebben. Tevens kun je naar een tuinshow gaan als deze er is. Als laatste kun je natuurlijk ook een hovenier of tuinarchitect inschakelen. Met hun jarenlange ervaring weten ze vaak precies welke mogelijkheden het beste aansluiten bij de rest van je tuin.

De mogelijkheden

Er zijn vele verschillende mogelijkheden. Ten eerste kun je ontdekken welke verschillende materialen je allemaal kunt gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om verschillende legpatronen te hanteren of verschillende lijnen in de tuin. Hiermee bedoelen we of bijvoorbeeld een tuinpad recht loopt of juist kronkelend.

De verschillende materialen voor de tuinbestrating kunnen van steen zijn, van hout of van kiezels. Er zijn volop mogelijkheden. Denk hierbij aan waaltjes, losse stenen, grote plavuizen, tegels, stoeptegels, beton, graniet, natuursteen en andere steensoorten. Ook kun je kiezen voor verschillende soorten kiezels. Natuurlijk is een combinatie van deze verschillende stenen ook mogelijk.

Vergelijk stratenmakers

Als je de tuintegels mooi in de tuin wilt hebben dan is het slim om te kiezen voor een professionele stratenmaker. Het lijkt vaak gemakkelijk om tuintegels te leggen. Het is echter vaak moeilijker dan gedacht. Vergelijk vrijblijvend de tarieven van verschillende stratenmakers in jouw regio door offertes aan te vragen.