Als je besloten hebt om de tuin te laten bestraten zal je op zoek moeten gaan naar een goede stratenmaker. Ook zal je moeten kijken naar mooie stenen om je straat mee te bestraten. Er zijn volop soorten straatstenen waar je uit kunt kiezen, dus het kan nog wel eens moeilijk worden om snel een goede keuze te maken. Wil je een klassieke uitstraling of een moderne look? Wat zijn dan de prijzen? En welke kleuren zijn er allemaal beschikbaar om uit te kiezen? En hoe wil je de tuin gaan indelen met de bestrating?

Allemaal vragen welke op je afkomen als je de tuin wilt laten bestraten. Het is goed om er eens goed over na te denken om daarna de knoop door te hakken en te kiezen voor geweldige straatstenen.

Welke straatstenen soorten zijn er?

Er zijn diverse straatstenen soorten. Zo zijn er straatstenen in de vorm van klinkers. Er zijn betonklinkers, natuurstenen klinkers en kasseien. Ook kun je kiezen voor een mooie betontegel. Daarnaast zijn er volop natuurstenen en ook houten tuintegels waar je uit kunt kiezen.

Wie gaat de straatstenen leggen?

Als je een keuze hebt gemaakt uit een van de soorten dan is het natuurlijk belangrijk om te weten wie de stenen gaat leggen. Je kunt het zelf doen, maar het is vaak beter om een vakman in te schakelen. Kies voor iemand met verstand van zaken. Kies voor een stratenmaker die bekend is met de soorten waar jij voor gekozen hebt. Vergelijk vrijblijvend de tarieven van verschillende stratenmakers in jouw regio door offertes aan te vragen.