Om een mooie sierbestrating te krijgen of een geweldige oprit is de ondergrond natuurlijk het belangrijkste. Het is belangrijk voor een stratenmaker om de ondergrond goed voor te bereiden om daarna de sierbestrating of de betegeling te plaatsen. Een goede basis is het geheim van een top eindresultaat.

Hoe krijg je een mooie ondergrond?

Het is verstandig om eerst de hele bestrating van het pad of het terras uiteen te zetten met paaltjes. Zo zie je het totale ontwerp en kun je het eventueel nog aanpassen. Hierna kun je de grond gaan bewerken en voorbereiden. Misschien moet het ergens nog wat hoger komen en op een andere plek wat lager. Dit kun je met wat meer of minder geel zand doen. De ondergrond zal zorgen voor een mooi resultaat. Het is een nauwkeurige klus welke er ook voor moet zorgen dat er geen plassen water blijven staan of het water niet mooi afloopt naar het gras of de tuin.

Een mooi eindresultaat

Door de ondergrond op de juiste hoogte te maken komen de tegels er perfect in te liggen. De tegels of klinkers kunnen geplaatst worden en met een zacht tikje stevig in het gele zand geplaatst worden. Daarna komt er nog wat zand overheen om het helemaal af te maken. Dit zand moet er met wat water mooi ingespoeld worden.

Stratenmaker inhuren?

Als je de tuintegels mooi in de tuin wilt hebben dan is het slim om te kiezen voor een professionele stratenmaker. Het lijkt vaak gemakkelijk om tuintegels te leggen. Het is echter vaak moeilijker dan gedacht. Vergelijk vrijblijvend de tarieven van verschillende stratenmakers in jouw regio door offertes aan te vragen.