De mogelijkheden van sierstraatwerk zijn eigenlijk gewoon eindeloos. Door te combineren met stenen, hoogteverschillen en plateaus kan vrijwel alles wat je in gedachten hebt werkelijkheid worden.

Let wel op dat het lastig kan zijn om zelf sierstraatwerk aan te leggen. Vaak komen hier ingewikkelde patronen en stenen bij kijken, waardoor het een vak apart is om het sierstraatwerk goed en netjes aan te leggen. Ook het zorgen voor een goede ondergrond is uiteraard van belang, en dat is ook al een vak apart. Wanneer er geen geschikte ondergrond aanwezig is, kan het zijn dat het sierstraatwerk snel verzakt en de boel dus na enkele jaren alweer opnieuw moet worden aangelegd of opgehoogd; een klusje waar niemand op zit te wachten.

Voordelen stratenmaker

Het kan daarom handig zijn een stratenmaker in te huren. De stratenmaker heeft expertise op het gebied van sierstraatwerk en kan dus snel en vakkundig de gewenste patronen en motieven aanleggen. Het inhuren van een vakkundige stratenmaker kan hierdoor een hoop tijd en gedoe besparen; zeker het leggen van specifieke patronen vereist veel kennis van zaken en kan niet zomaar door een leek worden uitgevoerd. En onthoud ook zeker dat eenmaal goed aangelegd sierstraatwerk tientallen jaren mee kan gaan en al die jaren voor veel plezier kan zorgen! Vakkundig aangelegd sierstraatwerk kan een lust zijn voor het oog, terwijl slordig aangelegd sierstraatwerk het beeld volledig kan verpesten.

Stratenmaker inhuren?

Als je de tuintegels mooi in de tuin wilt hebben dan is het slim om te kiezen voor een professionele stratenmaker. Het lijkt vaak gemakkelijk om tuintegels te leggen. Het is echter vaak moeilijker dan gedacht. Vergelijk vrijblijvend de tarieven van verschillende stratenmakers in jouw regio door offertes aan te vragen.