Als je een stratenmaker gaat inhuren dan zijn de kosten natuurlijk van belang. Het is goed om te ontdekken of het interessant is om een stratenmaker wel of niet in te huren.

Natuurlijk hangen de kosten ook af van de hoeveelheid vierkante meters er bestraat moeten worden en hoe complex het leggen van de bestrating is.

Op welke kosten mag je rekenen?

Het is moeilijk om een exacte prijs voor jouw klus te geven. Graag geven we je wel enkele stelregels. Zo zijn de stratenmaker kosten €30 euro tot €40 euro per uur. Dit betekent dat een m2 bestrating je ongeveer €10 euro tot €20 euro kost. Dit is echter een grove richtlijn. Let er op dat je een offerte opvraagt bij meerdere stratenmakers, want zo krijg je de kosten nog beter in beeld en kun je een betere keuze maken.

Wat bepaald de uiteindelijke kosten?

De totale kosten voor de bestrating bestaat uit een aantal onderdelen. Ten eerste zijn er de kosten voor de stenen en het bestratingsmateriaal. Daarnaast zijn er de loonkosten om de bestrating te laten leggen. Ook zal je kosten maken voor extra zand en versteviging van de bestrating. Dit samen zal de uiteindelijke totaalprijs bepalen.

Geld besparen op de stratenmaker kosten?

Vaak is het duurder om een klein stukje te laten bestraten dan een groter oppervlak. Als je dus kosten wilt besparen dan is het goed om zowel de voortuin als de achtertuin en de oprit in een keer te laten bestraten dan om dit in meerdere stappen te gaan doen.

Inhuren stratenmaker

Als je de tuintegels mooi in de tuin wilt hebben dan is het slim om te kiezen voor een professionele stratenmaker. Het lijkt vaak gemakkelijk om tegels te leggen. Het is echter vaak moeilijker dan gedacht. Vergelijk vrijblijvend de tarieven van verschillende stratenmakers in jouw regio door offertes aan te vragen.