We kennen allemaal wel een aantal soorten tuintegels, maar wat betaal je er nu voor?

Wat kosten de soorten tuintegels?

De bekendste tuintegel is wellicht de betonnen tuintegel. Deze is ook wel bekend als stoep- of trottoirtegel. De tegels worden in de fabriek gemaakt en zijn dan ook de laagst geprijsde tegels die er te krijgen zijn. Het grote voordeel van de machinale fabricage is dat ze dan ook in tal van soorten en maten te krijgen zijn. De meest voorkomende maat is die van 30 centimeter lang, 30 centimeter breed en 4 of 4,5 centimeter hoog (soms zelfs 6 of 6,5 centimeter hoog als het oppervlak zwaar belast moet kunnen worden). Voor deze tegels betaal je circa €7 euro per m2.

Een andere bekende soort tegel is de grindtegel en zijn voorzien van een grindlaagje bovenop. Hierdoor is het meer werk om ze te fabriceren, waardoor je ook meer betaalt: zo een €15 euro per m2. Een andere optie is de natuursteen. Aangezien hier talloze soorten en maten van zijn valt er eigenlijk geen gemiddelde prijs te geven, er zijn natuurtegels voor een tientje per m2 en natuurtegels die meer dan tien maal zo duur zijn.

Een andere optie is nog om te kiezen voor houten tuintegels. Hiervoor betaal je ongeveer een tientje per m2, waarbij de kosten dus zeker ook nog meevallen. Merk wel op dat deze tegels snel glad kunnen worden en vatbaar zijn voor algen en mos. Ook gaan ze aanmerkelijk korter mee dan betonnen tegels.

Wat zijn de goedkoopste tuintegels?

Als je echt voor de goedkoopste optie wilt gaan, dan kom je dus vaak bij betonnen tuintegels uit. Als je op de kosten wilt besparen zou je eventueel tweedehands sites kunnen afstruinen en kunnen kijken of je daar toevallig gratis of goedkoop gebruikte tuintegels kunt afhalen. Wanneer je deze reinigt met een hogedrukspuit zien ze er vaak weer prachtig uit!

Vergelijk stratenmakers

Als je de tuintegels mooi in de tuin wilt hebben dan is het slim om te kiezen voor een professionele stratenmaker. Het lijkt vaak gemakkelijk om tuintegels te leggen. Het is echter vaak moeilijker dan gedacht. Vergelijk vrijblijvend de tarieven van verschillende stratenmakers in jouw regio door offertes aan te vragen.