Bestrating leggen is iets wat veel doe-het-zelvers zelf doen. En terecht, want eigenlijk is het leggen van eenvoudige bestrating helemaal niet zo heel erg ingewikkeld. Het komt er in de basis op neer dat je een goede ondergrond hebt, een ondergrond die stevig en egaal is en liefst iets afloopt om het hemelwater goed te kunnen afvoeren, en daarop de stenen legt. Vervolgens tik je ze vast met een rubberen hamer, strooi je wat voegzand uit zodat de tegels stabiel worden en blijven liggen, en is het klusje geklaard.

In de praktijk vinden veel mensen het echter vervelend werk. Vooral de grotere stenen kunnen erg zwaar zijn en bovendien is het een heel gedoe om de juiste hoeveelheid zand, worteldoek, stratenmakertouw en dergelijke te kopen en zul je altijd wel wat overhouden. Daarom kan het handig zijn om een stratenmaker in te huren. Een stratenmaker kost zo een €40 euro per uur, al komen daar uiteraard de materialen nog bij.

Inhuren stratenmaker

Wanneer je besluit een stratenmaker in te huren is het verstandig een offerte op te vragen bij diverse bedrijven. Vaak verschillen de prijzen tussen de diverse stratenmakers enorm en kan de totaalprijs per project ook erg verschillen. Door offertes van diverse bedrijven op te vragen kun je inschatten wat een redelijke prijs is voor het project en zelf bepalen of je onderin of bovenin de markt wil zitten. Uiteraard hebben beide posities eigen voor- en nadelen. Uiteraard is het zeker mogelijk om zelf te straten, maar probeer je dan vooraf wel goed in te lezen in de do’s en don’ts van het straten om zo veel voorkomende fouten te voorkomen.

Tarieven stratenmakers vergelijken?

Als je de tuintegels mooi in de tuin wilt hebben dan is het slim om te kiezen voor een professionele stratenmaker. Het lijkt vaak gemakkelijk om tuintegels te leggen. Het is echter vaak moeilijker dan gedacht. Vergelijk vrijblijvend de tarieven van verschillende stratenmakers in jouw regio door offertes aan te vragen.